26.11.12

To fall or not to fall
Er zijn van die momenten waarop alles opeens ‘kristalhelder’ is. Ik ken deze momenten niet. Bij mij is alles meestal lichtgrijs en troebel. Totdat ik vanaf 14.000 feet hoogte naar beneden keek en mijn – hoogbejaarde – tandeminstructeur zei: “Are you ready?”.
Fuck yeah.

Natuurlijk zijn er beter momenten om een ‘eureka’ momentje te hebben. De pispot thuis – of bank – lijken betere partners in crime dan een parachute en een dun rugzakje. Maar een doorbraak is een doorbraak en – phoe hé – ik had er toch echt eindelijk één. Terwijl ik vrolijk over het Australische landschap uitkeek, me afvroeg waarom die parachute nog niet was opengeklapt en de instructeur in m’n oor zat te schreeuwen, dacht ik alleen maar: “Goh, dit had ik veel eerder moeten doen. Ik snap eindelijk wat ik echt met m’n leven wil”.

Ter geruststelling: Nee, ik besloot niet dat ik parachutist wilde worden (alhoewel mijn vaders reactie hierop hilarisch zou zijn geweest). Ik bedacht me ook niet dat ik in Australië ging wonen. Hier kom ik overigens binnen vijf jaar tijd op terug. Dat wel. Mijn doorbraak had te maken met waar ik nu mee bezig ben: Schrijven. Details bespaar ik je, maar verdomd blij was ik toen ik thuiskwam. Totdat ik me bedacht dat de markt op zijn gat ligt en er werkelijk geen dag zonder regen is. Maar who cares? Het leven is een beetje als skydiven. Ben je bereidt om te vallen of niet?

Fuck yeah.

3 opmerkingen:

  1. Wat heb je toch een heerlijke, luchtige schrijfstijl! Hoe lang ben je eigenlijk in de lucht bij zo'n sprong? Ooit wil ik ook eens een sprong wagen, maar met mijn talent voor blunders en stomme fouten, ben ik bang dat er van alles mis zal gaan.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bedankt allebei!
    @ Sabrina: Je bent in totaal eigenlijk maar iets van 6 minuten 'in de lucht', maar het is wel echt een beleving om nooit meer te vergeten. En don't worry: Ik ben extreem klunzig, maar dat is dan ook het fijne van een tandemsprong. De man die achter je bungelt is verantwoordelijk voor jouw veiligheid :)

    BeantwoordenVerwijderen