10.12.12

Beste meneer de roofovervaller,Weet je, ik ben helemaal ‘pro’ geld verdienen. Al die mensen in de bijstand zonder behoefte om ook maar ene flikker uit te voeren; nou, dat vind ik een beetje jammer. Daar ben jij het vast he-le-maal mee eens. Ik kan het dus alleen maar aanmoedigen wanneer iemand op een creatieve manier geld probeert te verdienen. Ik ben namelijk ook creatief, dus ik snap dat.

Alleen is het een beetje kut wanneer je die creativiteit op mij uit, terwijl ik op weg ben naar een feestje. Een feestje waar ik écht naar uit keek. Waar ik lippenstift voor op had gedaan en mijn nieuwe sexy uitgaansoutfit. Kortom: een avond die ik niet had willen missen. Maar jij liet mij nogal schrikken. Trouwens, mijn vriendinnen ook. We hoorden je namelijk niet aankomen. Sterker nog:  We kregen je pas door toen je je hand op m’n schouder plaatste. Om vervolgens mijn – prachtige – tasje kapot te trekken en er als het witte konijn van Alice in Wonderland vandoor te gaan.

Alhoewel ik die creativiteit om geld te verdienen begrijp – het is immers bijna kerstmis en je moet toch ergens die kerstmaaltijd bij Mac Donald’s van betalen – was mijn eerste reactie een harde sprint. Ik wilde immers graag je gezicht zien, creatieveling. Maar na tien seconden stopte ik. Straks liet ik jou immers ook schrikken! En dan wat? Dus rende – niet sprintte – ik met mijn vriendinnen achter je aan en riep ik je naam: “Houd de dief!”. Tenminste, ik denk dat dit je naam is. Je vertok zo snel dat ik het misschien verkeerd heb verstaan. Dat kan.

In mijn tasje zaten echter een paar spullen waar ik écht niet zonder kan. Dus het spijt me dat ik mijn telefoon blokkeerde en mijn pinpas. Ik snap dat die dertig euro in mijn portemonnee een extreem lullig bedrag is voor een volledige kerstmaaltijd. Wanneer ik bij de Mac zit, wil ik na de maaltijd een McFlurry en die zul je met dit bedrag misschien nét niet kunnen betalen. De berichten die je de komende tijd van de politie op mijn telefoon binnenkrijgt moet je maar negeren. Hopelijk vind je het niet erg dat ik al mijn gegevens op de telefoon automatisch heb laten wissen. Er stonden namelijk wat expliciete foto’s op mijn telefoon en ik ken je niet zo goed. Eerlijk gezegd.  

Mijn uitgaanstasje mag je natuurlijk als kerstcadeau weggeven. Alhoewel ik denk dat je eerst even het gebroken hengsel moet laten maken. Of je maakt er een clutch van. Dat is ook een optie. De ov-kaart in het tasje mocht je  van mij nog een week gebruiken. Ik zag echter dat je dit niet hebt gedaan (sprint je soms de hele stad door?). Deze heb ik dus ook maar laten blokkeren en het geld naar mijn bankrekening overgemaakt. Wanneer niemand er gebruik van maakt is het ook zo zonde van het geld en jouw rekeningnummer had ik niet. Misschien doe je ook alleen maar aan ‘cash’. Dat weet ik niet.

Wanneer je meer geld wilt verdienen is het echter een idee om een baan te vinden. Zoals al die ‘normale’ mensen in de maatschappij. Want weet je; normale mensen hebben niet zoveel begrip voor creativiteit. Dat verstoord alle burgerlijkheid waar we zo gek op zijn. Maar niet getreurd; er zijn zelfs banen waar je die fantastische sprint voor kunt inzetten. Zoals ballenjongen, bootcamp trainer of stuntman in een actiefilm. Wie weet houd je er zelfs nog een ‘stoere’ sprintblessure aan over.

Want dat verdien je. Vuile kloothommel.

Met vriendelijke groet,
Die vrouw met het mooie tasje

2 opmerkingen: