2.1.13

Het push-up effect
Ik ben gek op lingerie. Naar mijn mening kan een vrouw hier niet genoeg van in de lades hebben liggen. En dan heb ik het niet over die witte omaslips voor ‘extra ondersteuning’. Nee, ik bedoel van dat spul waar je vent kwijlend naar kijkt in de lingeriezaak, terwijl jij op zoek was naar warme sokken. Sexy ondergoed dus. Leuk voor jou. Leuk voor anderen.

Op zich is dit sowieso al een hele zoektocht in Nederland. Tenminste, als je geen 300 euro wilt betalen voor een slipje bij Agent Provocateur. Dan blijft al snel H&M of Hunkemöller over, want HEMA kent geen ‘kant’ en de setjes van de Bijenkorf zien eruit alsof ze na één ronde in de wasmachine uit elkaar donderen.  Voor het echte ’50 tinten grijs’ setje kun je natuurlijk nog terecht bij Christine le Duc, maar zo’n slipje zonder kruis is verdomd onhandig als je ongesteld bent. Dan maar ietsje sekslozer.

Het is alleen jammer dat de collecties van H&M en Hunkemöller vaak bestaan uit ‘meer van hetzelfde’. Meer zwart, meer Snoopy, meer setjes in tien verschillende kleuren en natuurlijk de ‘ik moet me in een loeistrak jurkje proppen’ afdeling. Meestal heb ik dan ook meerdere shopmomenten nodig voordat ik lyrisch een leuk setje tegenkom. Kerstmis lijkt de enige uitzondering. Dan kijkt Sylvie van der Vaart Meis geil vanuit de etalage toe hoe alle pornografische slipjes uit de bakken worden gegraaid. Blijkbaar snappen we met Kerst wél dat je je mooier voelt met een sexy setje om je kont. Hoe groot is echter de afknapper voor het mannelijk geslacht, wanneer blijkt dat het meisje onder de beha geen cup DD heeft, maar een dubbele A-tiet? ‘Instant’ slappe piemel moment.  Lijkt mij.

Ik snap dan ook niet waarom H&M en Hunkemöller steeds weer een ‘Maximizer’ door m’n strot willen duwen. Mag ik niet gewoon tevreden zijn met ‘een handje vol’? Móet ik een complex over mijn prima borsten hebben en dit oplossen met een vijf centimeter dikke beha? Want daar lijkt het verdomme wel op. Er is namelijk geen kanten behaatje meer te vinden in mijn maat. De beha’s met uithaalbare kipfilets lijken ook verdwenen en vervangen door monsterlijke rubbervullingen. Geen opties; Pamela Anderson is de nieuwe standaard in lingerieland. And I hate it.

Dus hierbij Meneer Hunkemöller en Hennes (of Mauritz): Die knalrode slipjes, de jarretels en mooie kanten setje zijn te gek. Echt waar. Wie wil zich onder haar jeans en Converse sneakers nu niet een ware seksbom voelen? Maar even onder ons. Wie neemt me verdomme nog serieus als mijn borsten recht onder m’n kin vooruit steken? Ik leef niet in Los Angeles en ben niet op zoek naar mijn eerste Playboy shoot. Sterker nog: Ik heb een cupmaat die de helft van het vrouwelijke volk heeft (tenminste dat denk ik; waarom zijn de beha’s anders altijd uitverkocht in mijn maat?). Ik ben heel blij met die maat en hoef dus geen beha met de ‘allernieuwste lifttechniek’, want – laten we eerlijk zijn – over een paar jaar is er geen liften meer aan. Dus doe mij maar gewoon een ‘minimizer’. Met weinig stof en in een mooi kleurtje. Ik weet zeker dat deze een man ook kan laten kwijlen, zelfs zonder – fake – DD.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten