22.11.11

Soms heb je het geluk een boek te lezen dat daadwerkelijk indruk maakt. The boy in the striped pyjamas is een boek dat je binnen een paar uur uitleest, maar niet snel loslaat. Simpel geschreven, vanuit de onschuld van een negenjarige jongen, en aan te raden om in het Engels te lezen. Alleen dan snap je hoe geniaal John Boyne is.
Het verhaal gaat over de negenjarige Bruno die met zijn ouders moet verhuizen naar 'Out-With'. Zijn vader is een belangrijke man en moet hier zijn functie uitvoeren. Bruno heeft geen idee wat zijn vader eigenlijk doet, maar verhuisd met tegenzin mee naar het huis dat in the middle of nowhere staat. Er is niemand om mee te spelen, behalve zijn grote zus Gretel. Aan haar heeft hij echter een enorme hekel en besluit op ontdekkingstocht te gaan. Tijdens deze tocht vindt hij Shmuel; een jongetje waar hij eindelijk mee kan spelen. Er is alleen één ding dat hun tegenhoudt. Een gigantisch hek, zonder zichtbaar einde.
Het is zonde om verder veel weg te geven over het boek, je moet het zelf 'ontdekken'. Bruno neemt je mee in zijn (onwetende) wereld en laat een hele andere kant van het 'gehele verhaal' zien. O. ja. Er is ook een film van the boy in the striped pyjamas, maar wees niet lui. Het boek maakt zoveel meer indruk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten